Vil du spille med oss i Hellen og Eidsvåg skolekorps?

Vil du prøve ulike instrumenter og sjekke om korps er noe for deg?

Lørdag 10. juni inviterer HEIkorps til spilleglede – seminar. Det blir lek og moro med rytmer og musikk, Det blir også presentasjon av ulike instrumenter. Alle får låne instrument under seminaret og vi skal øve inn en låt eller to. Vi serverer kaffe til foreldre og svarer på spørsmål.

PÅMELDING SPILLEGLEDE – SEMINAR

Du kan også bare melde deg inn i korpset. Under kan du lese mer om hva det vil si å begynne i HEI-korps.

PÅMELDING ASPIRANT HØST 2023

Opplegg 

Vi tilbyr undervisning med profesjonell instruktør i grupper i SFO-tiden/umiddelbart etter skolen, flere dager i uken.

Aspiranten får instrument med hjem. Korpset har også instrumenter på skolen som kan brukes i timen, så man slipper å dra på instrumentet frem og tilbake.  

Proff instruksjon

Våre instruktører er utdannet innen musikk, de fleste har bachelor/master fra Griegakademiet eller andre musikkutdanninger, flere har også pedagogikk- og dirigentstudier og har utstrakt erfaring med å jobbe med nybegynnere. Alle våre instruktører har politiattest og gode referanser.

Pris

Korpset koster 750,- pr. semester. Da får man 45 minutter profesjonell undervisning hver uke og instrument av god kvalitet å ha hjemme. Instrumentet er forsikret gjennom korpset. Alle må selv kjøpe spillbok. Det anbefales også å kjøpe notestativ. 

Øving

Det forventes at barna kommer på hver øving og prioriterer øvinger, seminarer og konserter. Korps er en gruppeaktivitet der alle er like viktige og alle trengs. Vi oppfordrer foreldre til dialog med aspirantansvarlig i styret og/eller instruktør dersom noe oppleves vanskelig musikalsk, praktisk eller motivasjonsmessig. Det finnes gode råd.

Hjelp!

Vi vet at alle foreldre ikke har spilt selv eller kan noter. Instruktørene lager derfor øvingsvideoer og øvingstips.

TIPS: Tyvlån barnets instrument og spill selv fra spillboken. Prøv å hold følge med barnet og la barnet vise deg. Bittelitt øving hver dag er bedre enn skippertak. Korpset holder workshops i stell og vask av blåseinstrumenter. Vi skal også fylle korpsets hjemmeside med hjelp til alt fra greptabell og noter til hvordan man slår opp et notestativ. Instruktørene holder god dialog med foreldre og følger barna tett opp.  

Dugnad i Hellen og Eidsvåg skolekorps
Det er per i dag to dugnader – loppemarked i november og praktisk gjennomføring av NM brass i februar. Her har alle familier normalt minst en vakt, men det er lov å ta flere. Det er svært godt foreldremiljø i korpset og alle trives på dugnad. 

Det er vanligvis to – tre lørdagsseminar i løpet av høsten i forbindelse med oppstart/bli kjent i september, årskonsert i oktober og julekonsert i desember. 

17. mai

Aspiranter har anledning til å delta i Flaggtoget på 17. mai i byen, folketoget på Eidsvåg og/eller Hellen. De får tilbud om å være med på noen marsjøvinger med hovedkorps og junior, får tilrettelagte noter og masse hjelp. I Hellenkorps ønsker vi å inkludere de yngste hvis de har lyst.

Turer og aktiviteter

Gjennom skoleåret har vi hyttetur, bowling, klatrepark, pizzakveld, disco, kino osv. I 2023 skal vi på NM i Stavanger og besøke Kongeparken.