Våre dirigenter og instruktører


Hoveddirigent Fredrick Schjelderup

cropped-sam_2040-svart-hvit1-e1431307764452

Fredrick Schjelderup er oppvokst på Sandsli utenfor Bergen. Han startet som slagverker i Søreide skolekorps og fortsatte videre i andre ensembler som band, brassband som Eikanger Bjørsvik og ulike ungdomsorkestre.  Fredrick fullførte i 2014 sin bachelorgrad i komposisjon Griegakademiet i Bergen (UiB). Han jobber i dag aktivt som komponist, arrangør, dirigent og instruktør. Fredrick er «huskomponist» for det verdenskjente Black Dyke Band fra England og vinner stadig priser for sine komposisjoner. 

 
 
 
 
Juniorkorps – Sindre Bowitz Larsen 

Sindre Bowitz Larsen er opprinnelig fra Tromsø, men flyttet til Bergen for å gjennomføre sine utøvende masterstudier på trompet.

Før han flyttet til Bergen, tok han både bachelorgraden og den pedagogiske utdanningen sin ved Universitetet i Tromsø. I Tromsø spilte Sindre i ensembler som Tromsø Storband og Tromsø Brass. Etter fullførte studier i Bergen har Sindre arbeidet som  trompet/kornettlærer i korps og kulturskole i tillegg til å frilanse som utøvende trompetist. Mange i korpset har privattimer med Sindre.

 

Ole-Andreas Førde kommer fra Byrkjelo, ei lita bygd i Gloppen kommune. Han har en allsidig musikalsk bakgrunn som strekker seg fra bandvirksomhet til ensemblespill, korps og kor.

I årene 2010-2019 spilte han i Kleppe Musikklag, og er nå å finne på tubarekka i Manger Musikklag. Han er utdannet komponist, dirigent og musikkpedagog fra Griegakademiet, Universitetet i Bergen, og Norges Musikkhøgskole i Oslo, og arbeider i dag som dirigent, arrangør, komponist og instruktør i bergensområdet. Ole-Andreas er dirigent for Mannskoret Arme Riddere, det offisielle mannskoret ved Universitetet i Bergen.

Ole-Andreas har musikk- og rytmekurs på Hellen og aspiranter på Eidsvåg og Hellen. Mange i korpset har privattimer med Ole-Andreas.

Ole-Andreas

Vegard Lemme er frilans musiker/dirigent/instruktør/produsent bosatt i Bergen og jobber som slagverksinstruktør i Hellenkorps for aspirant, junior og hovedkorps. Vegard har gått på Langhaugen videregående og Sund folkehøyskole, dirigert Trengereid og Holmefjord musikklag og jobbet for Samnanger kulturskule. Vegard spiller trommer og perkusjon med band og artister som Guilty Garden, Spar 5, Hedda Mae, og ur Monarch.

Vegard

Frida Rødde Knutsen

Frida kommer fra Stavanger og er for tiden student ved Høgskulen på Vestlandet. Her studerer hun for å bli grunnskolelærer i norsk og musikk. Før dette har hun spilt i Tasta skolekorps og gått musikklinja på Stavanger Katedralskole. Frida har også hatt ett år på brassbandlinja til Manger Folkehøgskule og spiller nå kornett i Kleppe Musikklag. Frida har musikk- og rytmekurs på Eidsvåg, undervisning av aspiranter på Hellen og Eidsvåg, enetimer med musikanter og hovedkorpset.

Frida